Transzferek
Festékcsaládok
Effekt termékek
Ragasztók
Repesztő lakkok
Lakkok
Relief paszták
Aranyozó termékek
Transzferek
Stencilek
Papírok
Egyéb termékek

Csipke transzfer
Bármilyen felületre (textil kivételével) használható csipke rajzolatú transzfer matricák, fekete vagy fehér színben.
Használati utasítás:
Vágd óvatosan körül a mintát, 1-2 cm ráhagyással a széleken. a fehér mintánál óvatosan, nehogy belevágj a képbe. A kivágott mintát mártsd bele langyos vízbe, ajánlott egy mélyebb tálba, hogy a víz a papírt teljesen ellepje. Amikor a minta kezd elválni a papírtól (max.1 perc), óvatosan illeszd rá a mintát az előzetesen megtisztított vagy előkészített, száraz felületre és óvatosan húzd ki alóla a hordozó papírt. Még száradás előtt óvatosan mozgathatod a felületen a nedves matricát, ha szükséges, vigyázva, nehogy elszakadjon a motívum. Száradás után a felületet védjük le lakkal.
Levegőn 21 nap önszáradás után válik mosogathatóvá a transzfer matrica, de 180 C-n sütőben, 20 percig ki is égethetjük, ez esetben teljes hűlést követően már mosogatható. Sütőben abban az esetben égessük csak ki a kész terméket, ha más vegyszer vagy papír alapú dekorációt nem használtunk hozzá, amelynek árthat a hőkezelés!

Home decor és színes transzferek

Bármilyen felületre (textil kivételével) használható színes transzfer matricák.
Használati utasítás:
A képet, kis ráhagyással, vágd körbe a motívum kerülete körül. Ezután húzd le róla az átlátszó fóliát, amely az öntapadó ragasztós oldalt fedi és ragaszd fel az előzetesen előkészített száraz felületre. A hordozó papírt nedves szivacs segítségével itasd át vízzel (nem kell hozzá túl sok víz!) és amikor a papír felpuhult, óvatosan húzd le a képről. Száradás után a felületet védd le lakkal.

Tela transzfer

 

A tela transzfer egy 33 x 48-s méretű, géz vékonyságú és jellegű anyag, amely öntapadó, bármilyen felületre átvihető a hátoldalán lévő hordozó papír segítségével. Pillanatok alatt lehet vele nagy felületeket, bútorokat is dekorálni, de apróbb részletek is kivághatók belőle, kisebb tárgyak dekorációjához. A felületre simítás után Cadence matt lakkal védjük le a dekorációt.

Textil transzfer

Speciálisan textil felületekhez készült, vasalható transzfer matricák.
Használata: Kis ráhagyással vágjuk körbe a motívumot, helyezzük az előzetesen kimosott vagy tiszta, kivasalt anyagra. Olyan anyagot válasszunk, amelyet meleg vasalóval biztonsággal vasalhatunk (nem műszálas, nem túl vékony, hőálló anyagot).
Meleg vasalóval, gőzölés nélkül kezdjük el vasalni az anyagra előzetesen rásimított matricát a hordozó papíron keresztül. Kb. 3-5 percen keresztül alaposan vasaljuk át az egész motívumot. Hagyjuk kihűlni a textilt, majd óvatosan húzzuk le a matricáról a hordozó papírt. Az anyag hátoldaláról vasaljuk át a kész munkát. Kéz meleg vízben, vagy mosógépben kímélő programon mossuk.

Füstfólia textil transzfer

Speciálisan textil felületekhez készült, vasalható aranyfüst transzfer matricák.
Használata: A transzfer matricát helyezzük az előzetesen kimosott vagy tiszta, kivasalt anyagra, és takarjuk le egy tiszta sütőpapírral. Olyan anyagot válasszunk, amelyet meleg vasalóval biztonsággal vasalhatunk (nem műszálas, nem túl vékony, hőálló anyagot). Meleg vasalóval (180 C), gőzölés nélkül kezdjük el vasalni az anyagra előzetesen rásimított matricát a sütőpapíron keresztül. Kb. 2 percen keresztül alaposan vasaljuk át az egész motívumot körkörös mozdulatokkal. A vasalás végeztével a szövetet 1 percig hagyjuk hűlni, majd győződjünk meg róla a széleken, hogy lehúzható-e már a fólia, ha nem, akkor vasaljunk még tovább). Ha a matrica már leválik, finoman távolítsuk el a takaró fóliát az aranyfüstről. A sütőpapíron keresztül vasaljuk át még egyszer a kész matricát. Kéz meleg vízben, kifordítva mossuk. A felvasalt mintát bármilyen Cadence textilfestékkel vagy pasztával még tovább színezheted, antikolhatod!

Fontos megjegyzés a füstfólia textil transzfer-hez!

Mivel a matricát egyenletesen és tartósan kell érje a hő a transzfer minden pontján, ezért olyan vasalót és alátámasztó felületet kell alkalmaznod, amelyek vasalás közben tökéletesen összeillenek és szilárdak, vagyis a vasalótalp sima (nincsenek benne barázdált felületek), és az alátámasztási felület is sima és kemény (mint pl. egy gyúródeszka, és nem egy puha, szivacsos szövettel bevont vasalódeszka). Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a matrica hiányosan megy át a szövetre azokon a helyeken ahol nem éri egyenletes hőhatás. Ezért azt javasoljuk, hogy a piacon "száraz vasaló" -ként ismert vasalót vásárolj, vagy szerezz be. Az interneten ilyen vasalót ezen a néven már 2500 Ft.-tól találhatsz, például itt:
http://www.argep.hu/trend/SZAR/Szaraz-vasalo.html

Még egy jó tanács! Az alkalmazott vasalód legyen legalább 2000W teljesítményű. Tapasztalataink szerint a kisebb teljesítményű vasalók nem képesek a sikeres transzferáláshoz szükséges magas hőmérsékletet tartósan, egyenletesen biztosítani.

 
Nyugat-magyarországi képviselet:
              E-mail:
zsofia.kardos@cadence-hungary.hu
              T
el: +36 20 5225877
Központi elérhetőség:
                 E-mail:
info@cadence-hungary.hu
                 URL: www.cadence-hungary.hu
Kelet-magyarországi képviselet:
           E-mail:
szilvia.pejak@cadence-hungary.hu
           Tel: +36 70 3670039

Web & App design: HYDROInform Ltd.